Channel Purification

Balance between body and mind


Tina De Jonge

Gezondheids- en Stresstherapie

Relaxatietherapie - Yoga - Yoga therapie

Meditatie - Workshops - Reizen IndiaCHANNEL PURIFICATION


Woensdag 22 april & 6-20 mei & 3-17 juni

van 18u45 tot 19h45Channel Purification = Yoga voor het reinigen van Mind, Body en Spirit
De Nadi shodhan, of kanaalzuivering, is de eerste formele pranayama-oefening die in yoga wordt gegeven. Het is een reinigingsoefening. Het wordt ook alternate nostril breathing genoemd omdat het een ademhaling door één neusgat tegelijk inhoudt.

Stel je voor dat je een geest hebt die onwrikbaar is in zijn helderheid, een geest die altijd alert is op dit moment, maar geen moeite heeft om de lessen uit het verleden te herinneren, een geest die gaat waar je hem naartoe leidt en blijft waar je hem zet. Dit is een goed gecontroleerde, rustige en gefocuste geest - het is dezelfde geest die goed mediteert. Meditatie cultiveert deze kwaliteiten - maar vereist ze ook.
By controlling the breath we can learn to control prana. And because prana sets the mind in motion, by controlling the breath we control the mind.

We geven echter niet zoveel aandacht aan het feit dat onze neus is opgesplitst in een linker en rechter neusgat. Integendeel, we zien onze neus enkel als een doorgang voor lucht. In de Yogic Sience is de aanwezigheid van deze 2 neusgaten een heel belangrijk detail in de anatomie van de mens.
De adem is de externe manifestatie van vitale energie of prana. Door de ademhaling te beheersen, kunnen we leren prana te beheersen, en omdat prana de geest in beweging brengt, beheersen we de geest door de ademhaling te beheersen. De pranayama-oefeningen van hatha-yoga bieden verschillende technieken voor het ontwikkelen van de controle over de ademhaling. De belangrijkste onder hen is de nadi shodhan, of de kanaalzuivering, een oefening voor het deblokkeren en balanceren van de stroom van vitale energie.

Deze reeks kan apart of eventueel ter voorbereiding van de daaropvolgende meditatieles gevolgd worden.


Je kan reserveren voor deze reeks via tina@pranabalance.be.


Deelname bedraagt €55 (voor de 5 sessies)
Reserveren is noodzakelijk ! Plaatsen zijn beperkt !


Uw reservatie is definitief na overschrijving van de bijdrage op onze bankrekening BE31 7380 3149 9255 met vermelding van uw naam +

Channel Purification.


Graag tot dan !


Namaste, Tina De Jonge


(alle lessen gaan pas door vanaf 6 inschrijvingen)