Kundalini yoga

Balance between body and mind


Tina De Jonge

Gezondheids- en Stresstherapie

Relaxatietherapie - Yoga - WorkshopsKundalini yoga 


Dinsdag 7 - 14 - 21 en 28 janurai 

van 18u45 tot 19u45


Kundalini-yoga, ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het begrip ‘Kundalini’ bestaat al van voor er Yoga bestond. Yoga is uiteindelijk ontstaan om het lichaam sterk en flexibel te maken, zodat men lang en comfortabel kon zitten om te mediteren.


Kundalini Yoga is een manier om de latente kracht van het zenuwstelsel (de kundalini) op te wekken door ons op de energiecentra (chakra's) te gaan concentreren. Hierbij gebruiken we dynamische lichaamsoefeningen en asanas (poses) gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken. We werken vooral met de vuurademhaling of de Kapalabhati die de energiebanen (nadis) in ons lichaam reinigen, alsook een gunstig effect heeft op de buikspieren en de vetverbranding op de buikzone. Tijdens het beoefenen van Kundalini Yoga neemt de adem een centrale plaats in.


Door het regelmatig beoefenen van Kundalini-yoga worden we ons bewust van onze eigen acties en de gevolgen ervan. Met dit verworven bewustzijn kunnen we beter communiceren vanuit het hier en nu.

Kundalini-yoga werkt heel direct in op zowel ons zenuwstelsel als ons endocriene (klieren)systeem, waardoor we het effect van de oefeningen meteen ervaren in de vorm van toegenomen ontspanning, vitaliteit en alertheid. Kundalini-yoga wordt aanzien als de krachtigste vorm van yoga


Je kan reserveren voor deze reeks via tina@pranabalance.be.


Deelname bedraagt €44 (voor de 4 sessies)


Reserveren is noodzakelijk ! Plaatsen zijn beperkt !
Uw reservatie is definitief na overschrijving van de bijdrage op onze bankrekening BE31 7380 3149 9255 met vermelding van uw naam + vermelding Kundalini Yoga.


Alle lessen gaan door vanaf min. 6 inschrijvingen.


Graag tot dan !


Namaste, Tina